diumenge, 29 de gener del 2012

Jean-Claude Denis i el món del còmic

Hem triat aquest autor per parlar-vos del còmic perquè acaba de ser guanyador al Festival d' Angoulême 2012. Us recomanen El somni de Leo que és una obra on  Jean C. Denis ens presenta a un ocupat empresari Melvin, que no té temps pels amics Leo o Anita, fins que després d' assitir a un espectacle d' hipnotisme tot canviarà.
Us parlem del còmic perquè així com el conte és ideal per a nens, o les faules per a adults, a l'hora de motivar a llegir, el còmic és ideal per a joves, o per a qualsevol que es senti jove. El suport visual de cada vinyeta dóna molt de suport a la comprensió lectora. El seu estil directe amb frases curtes i onomatopeies el fa molt motivador. I per últim, la qualitat de internacional del llenguatge de la imatge el fa també apropiat per treballar diferents idiomes. Afortunadament, és un món que passa per un bon moment.
Per treballar el còmic, es pot  donar als nens una tira còmica amb vinyetes dibuixades però sense diàlegs, perquè els posin ells. També es pot fer al revés, proposant uns diàlegs i que imaginin les escenes. Per acabar que ells inventin a partir d'un full en blanc i ben segur que us sorprendran. Tot plegat és un bona activitat de comprensió lectora i expressió escrita.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada