diumenge, 16 de setembre del 2012

El vent viatger cap a Bering

El vent viatger a més d' ensenyar-nos la lletra EFE amb el seu buf també vol compartir amb nosaltres les curiositats que ha vist en els seus vols per tota la terra. Li agrada molt l' estret de Bering amb les dues illes Diomedes per les seves caracterítiques úniques.


Just entre dos continents diferents,  la Gran Diomede pertanyent a Rússia i la Petita Diomede pertanyent a Alaska, només estan separades per 4 quilòmetres de mar. Com és tan a la vora del Pol Nord sovint es gela i es pot passar caminant. Però llavors canvies de dia perquè són a l' última i a la primera zona horària com es veu en aquest mapa de fusos horaris tret d' aquest taller del  xtec.


Una altra curiositat  de l' estret de Bering és que connecta l' oceà Ârtic amb l' oceà Pacífic. Sovint s' ha pensat en construir-hi un túnel o un pont que uniria casi tots els continents entre sí com es veu en aquest mapa del lloc educarchile.


De les dues illes Diomedes només està habitada la petita amb 7,5 quilòmetres quadrats i viuen bàsicament de la cacera. Però amb el canvi climàtic la majoria d' animals busquen aigües més fredes.
Aquí teniu un vídeo per veure com és la vida a la Petita Diomedes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada