dimecres, 5 de setembre del 2012

L' accent: trucs i jocs


Per entendre l' accent cal estar atent. Però si et costa, els correctors ortogràfics, els diccionaris i les teves lectures t' ajudaran gràcies a la teva memòria visual fins que esdesperti el teu talent per a l' accent. El millor és anar pas a pas.


La paraula es con un puzzle. Les seves peces són les síl·labes. Cada VOCAL amb les CONSONANTS que sonen amb ella són una SÍL·LABA ( excepte  quan van dues vocals juntes amb i, u, com a noi o cau, llavors és diftong, però això ho guardem per un altre dia). Pots practicar retallant titulars de diaris i fent el teu propi puzzle. 



De totes les síl·labes d' una paraula, només una és tònica o més forta i les altres són àtones o més fluixes. Amb el joc El generador de Roger Rey, Fernando Romero i Alfons García que trobaràs aquí et divertiràs mentre practiques.


                                Ara només queda saber com va això de l' accent.
Pots aprendre a classificar les paraules segons l' accent amb aquest joc de la Vanesa Marín Palomo.


                    
En Aventura' t amb l' ortografia tens un munt de recursos  EDU 365 on segons el teu nivell  pots triar per jugar amb això d' accentuar.  
Si et fa dubtar si les vocals són obertes o tancades, recorda que quan són tòniques la  A sempre és oberta, la i, u sempre són tancades, i pre la E,O pots consultar el vocalitzador.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada